Schipper mag ik overvaren

Stok, van der Juul
de jaarfeesten in de stroom van de seizoenen
€ 34,50
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis mits voorradig
ISBN
9789073310636

De feesten in het jaarverloop liggen als herkenningspunten op onze weg door de tijd. In alle culturen in heden en verleden zijn ze gevierd, op veel verschillende manieren. Ook in onze cultuur - al is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend en is het soms moeilijk een passende vorm te vinden.

Door het beleven van de feesten kunnen ervaringen en herinneringen ontstaan die een mensenleven meegaan. Een verbinding met de feesten in de gang door de seizoenen is als het drinken uit een weldadige bron.

Schipper mag ik overvaren? geeft toegang tot een nieuw en bewust beleven van de jaarfeesten. Diepere achtergronden, natuurbeleving, oude rituelen en gewoonten, liedjes en knutselideeën komen allemaal aan bod. Samen met de vele tips voor vieringen en de kleurrijke illustraties maken ze dit boek tot een warme uitnodiging om de jaarfeesten te (her)ontdekken.

Juul van der Stok (1944) verlangde als kind al naar een eigen verbinding met de grootse achtergronden van de feesten. Als moeder zocht zij naar een vertaling van het inhoudelijke voor de praktijk van het dagelijks leven. Daarnaast gaf ze gedurende dertig jaar vele cursussen in binnen- en buitenland. Zij is lid van de studie- en werkgroep het Zonnejaar, waarin het thema jaarfeesten centraal staat en nog steeds verder wordt verdiept. Tegenwoordig viert ze de jaarfeesten ook met haar kleinkinderen. Dit boek is de vrucht van haar verbinding met De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen.

Kijk voor fragmenten uit dit boek op Antroposofie en Boek

Meer informatie
Auteur Stok, van der Juul
ISBN 9789073310636
Aantal pagina's 372
Taal Nederlands
Bindwijze Gebonden
Verzendkosten (per bestelling) € 2,50
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Schipper mag ik overvaren
Jouw rating