De Nieuwe Boekerij gaat sluiten

Brief aan onze klanten,

We hebben een treurige mededeling: De Nieuwe Boekerij aan de Voorheuvel gaat sluiten.

Meer dan 40 jaar hebben wij, en onze voorgangers, met veel plezier de winkel gedreven. We hebben in die tijd prachtige boeken verkocht, we zijn verhuisd en nog een keer verhuisd. We hebben het assortiment uitgebreid en weer ingekrompen. We hebben de mooiste kunstkaarten door onze handen laten gaan en verkocht. We hebben altijd gespeurd naar die boeken die het beste bij onze klanten pasten. En jullie, onze klanten, lieten ons als gelukkige boekverkopers achter als het gelukt was jullie blij te maken met een vondst of een ontdekking!

We hebben geprobeerd het antroposofische boek zo breed mogelijk beschikbaar te houden en we hebben om ons heen gekeken naar wat het boekenvak nog meer te bieden had. We hebben talloze inspirerende ontmoetingen gehad en boeiende gesprekken gevoerd aan de toonbank. We hebben geprobeerd een kleine eigenwijze boekwinkel te zijn, die de stormen van de tijd zou doorstaan.

Er is heel veel veranderd in die veertig jaar. ‘Het boek’ heeft nog altijd iets onvergankelijks en is voor zoveel mensen belangrijk of zelfs onmisbaar: het kan een baken zijn of een inspiratiebron voor als je het even niet weet. En: boeken zijn mooi, fijn om vast te houden; wat is er heerlijker dan een vers nieuw boek.
Je kind voorlezen op schoot, op de bank of in bed; het zijn de meest dierbare momenten. Het geluk van op precies het goede moment ’Brief voor de koning’ voor te lezen en dan te zien hoe je kind het verhaal opzuigt en hoe je het op die manier iets onvervangbaars geeft.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. We zijn niet zo bezorgd over de toekomst van het boek. Maar, het is wel heel lastig geworden om een boekwinkel draaiende te houden. En in ons geval te lastig. En daarom gaat de winkel helaas sluiten.

Maar niet zonder een heel welgemeend dank jullie wel aan alle klanten die in onze winkel geweest zijn! We hopen dat jullie deze week kerstinkopen bij ons komen doen en ook dat jullie gebruik gaan maken van de uitverkoop.

De opheffingsuitverkoop begint op 27 december (kijk voor meer informatie op onze website).
Op zaterdag 24 februari is de laatste dag dag we open zijn. 


Hartelijke groet namens de medewerkers van De Nieuwe Boekerij,

Jeanette Kramp